Ön a kosárba helyezett egy terméket!

You must sign in or register with us to continue with your purchase

Sign in

If you have bought from us before please sign in here to purchase

Belépés

Join up now

Signing up is free and easy! please fill out your details your registration will happen automatically as you checkout. Don't forget to use your details to login with next time!

Regisztráció és megrendelés »
Username
Password
Sign in
Username
PasswordNOR-OIL Premium Omega-3 Lazacolaj

2011. december 12.

Manapság nagyon sokan, sőt egyre többen figyelnek oda a táplálkozásukra és ezzel párhuzamosan a táplálkozással kapcsolatos vitamin és táplálék kiegészítő fogyasztásra. A kínálat óriási! Számos gyártó számos terméke található a kereskedelmi forgalomban, a boltok polcain és az internet oldalain. A termékek közül jó néhány eredete nem ismert és nyomozás, kutakodás útján sem lehet megtalálni. A gyártók és legfőképpen a profitorientált „üzletemberek” nagy hangsúlyt fektetnek a gyors meggazdagodás reményében az olcsó, rossz minőségű termékek előállítására, amely külsőleg, hangzásban hasonlít valamelyest az igazi termékre, de valójában szinte egyetlen tulajdonságát sem viseli.

Ebbe a sorba sajnos beletartozik az egészségünk számára igen fontos Omega-3 zsírsavakat tartalmazó hal, illetve lazacolaj és a belőlük készült kapszula is. Norvégiában, a lazacok hazájában nemzeti kérdés kerekedett a lazacolajok hamisításáról és a rossz minőségű hal és lazacolaj használatáról, értékesítéséről.
Számos televíziós műsor és újságcikk foglalkozik a kérdés megoldásával. Norvég tengerbiológusok rávilágítottak egy nagyon fontos, ha lehet azt mondani, 180 fokos változást és megítélést hozó tényre, mely szerint a hal illetve lazacolaj laboratóriumi körülmények között hamisítható. Növelhető az olaj EPA és DHA zsírsav tartalma, illetve minél öregebb az olaj, minél később nyerik ki a kifogott halból, lazacból, annál magasabb ezen zsírsavak aránya. A rossz minőségű, avas olajok ára igen alacsony a piacon, viszont az egészségkárosító hatása ezzel fordítottan arányos. Minél avasabb az olaj, annál több kárt okoz a szervezetnek. Amikor bekapszulázzák a rossz olajat, ezt az ízt nem lehet többé érezni, mert a lágy zselatin azt nem engedi át.

A hal és a lazacolajok minőségének megőrzése érdekében, illetve a NORVÉG LAZACOLAJ és egyéb halolajak hírnevének, a piac korrektségének, tisztaságának és az árak valódiságának megőrzése érdekében, Norvégiában létrehozták a TOTOX értéket. A TOTOX érték az olaj frissességének mutatószáma az olaj kinyerésének pillanatában. Ez az érték nem lehet több, mint 20, azaz 0-20 között ingadozhat. Ezt az értéket Norvégiában már minden bevizsgált és hatóság által ismert és forgalomba hozatalra engedélyezett termék viseli. Feltüntetik a terméken, csomagoláson és így a vásárló azonnal értesül a termék frissességéről. Továbbá ennek az értéknek a megléte szükséges ahhoz, hogy a termék megkapja a norvég export engedélyt. A norvégok ezen intézkedéssel próbálják megvédeni a nemzeti kincsüknek tekintett hal és lazacolaj hírét, egyre nagyobb sikerrel. A Chile-ből, Peru-ból származó rossz minőségű, avas olajoknak nincs TOTOX értéke. Bár ezen olajoknak igen magas az EPA, DHA zsírsav tartalma, azonban az olaj nem létező TOTOX értéke igazolja számunkra, hogy az olaj rossz és így alkalmatlan mindazon pozitív hatások kiváltására, amelyeket elvileg az Omega-3 zsírsavak okozhatnak az emberi szervezetben.