Ön a kosárba helyezett egy terméket!

You must sign in or register with us to continue with your purchase

Sign in

If you have bought from us before please sign in here to purchase

Belépés

Join up now

Signing up is free and easy! please fill out your details your registration will happen automatically as you checkout. Don't forget to use your details to login with next time!

Regisztráció és megrendelés »
Username
Password
Sign in
Username
PasswordTOTOX – Friss vagy avas?

A lazacolaj frissességének mérésére egyedül a TOTOX nemzetközi szabványérték alkalmas. Ez az egyedüli módja az avasság vizsgálatának, számítási módja az olaj peroxid és anisidin értékén alapul. A GOED (Global Organization for EPA and DHA omega-3) által meghatározott maximum értéke 26, az Európai Pharmacopoeia pedig 30-as maximum értéket állapít meg. A megfelelő minőséghez a TOTOX értéknek 26 alatt kell lennie.

Idővel minden olaj oxidálódik és avasodik, beleértve a halolajat, a lazacolajat is. Jellemzően az oxigénnel lépnek reakcióba, de hőmérséklet érzékenyek, továbbá reakcióba lépnek fémekkel is, mint például a tároló tartályok anyaga, ha nincs a belső oldalukon védőréteg. A természetes antioxidáns hozzáadása biztosítja a NOR-OIL Premium Omega-3 Lazacolaj tulajdonságainak megőrzését és tárolhatóságát.

2010-ben Norvégiában egy széleskörű vizsgálatban 113, gyógyszertárakban, bio- és élelmiszerboltokban kapható Omega-3 tartalmú készítményt minősítettek, melyek közül mindössze 4 terméknek volt a 26-os értéknél alacsonyabb indexe. Ez rendkívül rossz eredmény volt. A NOR-OIL Premium Omega-3 Lazacolajnak ez az értéke kinyeréskor kevesebb, mint 2, ami egyedülálló.
Ez volt a vizsgált termékek közül a legjobb!
(196. számú RUBIN jelentés, 2010, Norvégia)