Ön a kosárba helyezett egy terméket!

You must sign in or register with us to continue with your purchase

Sign in

If you have bought from us before please sign in here to purchase

Belépés

Join up now

Signing up is free and easy! please fill out your details your registration will happen automatically as you checkout. Don't forget to use your details to login with next time!

Regisztráció és megrendelés »
Username
Password
Sign in
Username
PasswordNorvég kapcsolatok

A NORDLAKS lazactenyésztő és feldolgozó cég tulajdonosa Mr. Inge Berg 1989-ben alapította a céget, mely azóta is egy világszerte ismert, kiváló minőségű, Észak-atlanti lazacot termelő, feldolgozó és értékesítő, integrált vállalatként működik. A vállalkozás székhelye Stokmarknes, Észak-Norvégiában. A cég korszerű, saját tulajdonú üzemében és a tengeren található létesítményeiben 350 tapasztalt és motivált munkatárs dolgozik.

A lazactelepeken az ikráktól egészen a kifejlett lazacokig, minden lépés nyomon követhető, dokumentált, a vonatkozó élelmiszerbiztonsági előírásoknak megfelelő.

Nem sok olyan hely van a világon, mint Norvégia, ahol ilyen kedvezőek a lazactenyésztés feltételei. Norvégia és különösen Észak-Norvégia nagyon közel van az Atlanti-óceán északi részéhez, a tiszta, hideg, sarki tengerhez. Az északi országrészben, a sarkkör felé haladva Vesteaalen tartományban található meg a NORDLAKS vállalat. A sarkvidéki tenger erős áramlatai, a vad ár-apály jelenségek és az alacsony vízhőmérséklet együttesen teremtenek ideális, káros környezeti hatásoktól mentes lazactenyésztési feltételeket.

Dr. Petter Tidemand-Johannessen – a POLAROL AS norvég cég alapítója és ügyvezető igazgatója, norvég tengerbiológus az, aki elkezdte és már több, mint 20 éve foglalkozik a lazacokkal, a lazacolajjal és az olaj felhasználhatóságának különböző területeivel. Dr. Tidemand-Johannessen az Egyesült Államokban tanult a Washingtoni Egyetemen. Az egyetemi tanulmányait követően a haltenyésztés és az ezzel párhuzamos halfeldolgozás lett a kiemelt kutatási területe. Célja, hogy olyan természetes anyagokból származó étrend-kiegészítőket alkosson, melyek összetevőit megtalálhatjuk a természetben. Kutatásaival és azok eredményeivel többletet ad az embereknek a mindennapi életük egészségesebb megéléséhez.
Dr. Tidemand-Johannessen fejlesztette ki azt a természetes antioxidáns keveréket és annak a lazacolajhoz való adagolási formáját, aminek a hozzáadásával a lazacolaj különösen hosszú ideig friss, jól fogyasztható marad. Természetesen maga a tenyésztett lazacból származó lazacolaj már magában is prémium kategóriás olaj, a tisztaságából és az alkotó elemeiből kifolyólag. Az antioxidáns csak még értékesebbé teszi a már amúgy is kiemelt minőségű olajat, illetve garantálja annak hosszú távú frissességét. Ezen összetevők és módszer nemzetközileg is védett technológiának minősül.

A két norvég cég együttes munkájának köszönhetően jött létre egy, a piacon egyedülálló termék, mely Magyarországon NOR-OIL márkanév alatt kerül forgalomba. Ma Magyarországon csak a Immofix Kft. forgalmazhatja a norvég NORDLAKS lazacfarmokról származó lazacolajat.

A norvég lazacolaj folyamatosan egyre népszerűbb, mind Magyarországon, mind a környező országokban.