Ön a kosárba helyezett egy terméket!

You must sign in or register with us to continue with your purchase

Sign in

If you have bought from us before please sign in here to purchase

Belépés

Join up now

Signing up is free and easy! please fill out your details your registration will happen automatically as you checkout. Don't forget to use your details to login with next time!

Regisztráció és megrendelés »
Username
Password
Sign in
Username
PasswordA lazac

Az első angol turisták Norvégiában többek között a lazachalászat miatt jutottak el. A fjordok hazájában az elmúlt évtizedekben igen nagy hangsúlyt helyeztek a lazachalászatra, a modern a technológiák kidolgozására. A lazacok lehalászása jelenleg a szabad vizeken vagy az óriási lazacfarmokon történhet. A lazachorgászatnak legmegfelelőbb a július közepétől augusztus közepéig tartó időszak. Ekkor a horgászataink során, ha szerencsések vagyunk akár egy fejlettebb lazacot is kifoghatunk, melynek súlya elérheti akár a 30-35 kg-ot is, hosszuk akár a 150 cm-t is.

A kifejlett lazacok jellemzően rajokban élnek és a tengerek nagy vadászainak számítanak. Általában 8-10 évig is elélnek amennyiben megfelelő életkörülményeket biztosítanak nekik. A fiatal, folyókban élő lazacok rovarokat, kisebb folyami állatokat fogyasztanak, míg a tengerekben élő fejlett példányok tápláléka lehet akár a kisebb hering vagy homoki angolna is.

Ha néhány szót szeretnénk mondani a lazacok életéről, akkor mindenféleképpen meg kell említenünk, hogy a vadon élő lazacok miután elérik a pár milliméteres nagyságot, elhagyják születési helyüket és elkezdenek apróbb gerinctelen élőlényekkel táplálkozni. Aztán, amikor kb. 10 cm-es hosszúságúakká vállnak megváltoztatják életüket. Átalakul a külsejük és a táplálkozásuk is, elkezdenek nagyobb halakra vadászni. A lazacok jellemzően 5 éves korukig átvándorolnak az édesvizekből a tengerekbe. A tengerekben a színük is ezüstre változik. Az íváshoz a lazacok visszatérnek a folyókba, ahol igen nagy veszélyt jelent számukra a túlhalászás és a folyók szennyeződése.