Ön a kosárba helyezett egy terméket!

You must sign in or register with us to continue with your purchase

Sign in

If you have bought from us before please sign in here to purchase

Belépés

Join up now

Signing up is free and easy! please fill out your details your registration will happen automatically as you checkout. Don't forget to use your details to login with next time!

Regisztráció és megrendelés »
Username
Password
Sign in
Username
PasswordMiért lazac?

Miért lazac?Azért, mert a lazac olyan anyagokat tartalmaz, amelyek értékesek az ember egészségére. Tehát a titok a hal húsában rejtőzik.

Manapság százezer számra fogjuk ki a lazacokat a folyókból. A lazachalászat mára túlnőtt a kedvtelési célú horgászaton, a halászat és feldolgozás ipari méreteket öltött. Évszázadokkal ezelőtt a nagyon jó lazac és más fehér húsú halfajták, melyeket horoggal és hálóval fogtak, csak kis mennyiségben voltak a piacokon megtalálhatók. Szinte megfizethetetlenek voltak.

Miért lazac?

Időközben a nagy igényre való tekintettel egy intenzív lazactenyésztési eljárás került kifejlesztésre, mely ma már azt jelenti, hogy a lazacok zárt ketrecekben fejlődnek a tengerben, miközben a táplálékuk és életkörülményeik folyamatosan ellenőrizve vannak. Ezek a ketrecek a norvég partvidéki területeken találhatók, védett öblökben, fjordokban, ahol ideális a vízhőmérséklet és az egyéb körülmények.

A tiszta és ellenőrzött norvég tengervíz miatt a lazacok nem szennyezettek nehézfémekkel és egyéb vegyi anyagokkal. Élelmiszerbiztonsági okokból a lazacok tenyésztése és feldolgozása is végig nyomon követett és dokumentált módon történik.

A termék létrejöttének folyamata teljes mértékben végigkövethető egészen az ikrától a késztermékig.