Ön a kosárba helyezett egy terméket!

You must sign in or register with us to continue with your purchase

Sign in

If you have bought from us before please sign in here to purchase

Belépés

Join up now

Signing up is free and easy! please fill out your details your registration will happen automatically as you checkout. Don't forget to use your details to login with next time!

Regisztráció és megrendelés »
Username
Password
Sign in
Username
PasswordPolarol Kék Áfonya és Csipkebogyó rágótabletta

Polarol Áfonya tabletta

Limitált szériás, exkluzív norvég termék Magyarországon csak nálunk!

A Polarol Kék áfonya/Csipkebogyó rágótabletták kézzel válogatott csipkebogyóból és vadon élő kék áfonyából készülnek. A Polarol cég minden ősszel megszervezi a vadon termő csipkebogyó szedését az Oslofjord területén található szigeten, távol minden forgalomtól és szennyezéstől. Egy átlagos begyűjtés 2-400 kg alapanyagot biztosít évente, mely elég az adott évben gyártott tablettákhoz és kapszulákhoz. Sikerült ezen alapanyag kombináció körülbelül 40%-át beletenni a tablettákba, ami nagyságrendileg 4-szer több, mint egy átlagos tabletta hatóanyag-tartalma.

Az aktív alkotóelemeket, a csipkebogyót és az áfonyát fagyasztva szárítják és vákuumcsomagolják. (A fagyasztva szárítás a tartósítási eljárások legjobb technológiája.) Ezután a nyersanyagokat a gyártás kezdetéig fagyasztva tárolják. A fagyasztás megnyitja a gyümölcsök sejtszerkezetét, így nagyon nagy felületet, ezen keresztül pedig jobb biológiai hasznosulást eredményez, ami fontos ahhoz, hogy a véráramba kerüljenek és betöltsék szerepüket a szervezetben.

Az összetevőket egyenlő, 50-50% arányban keverik össze. Mivel az alapanyagok egész bogyók, ezért a csipkebogyó magját is felhasználják. A magvak nagyon érdekes lipideket (zsírokat) tartalmaznak, melyeket glikolipideknek hívunk és arról ismertek, hogy csökkentik az ízületi problémákat (arthritis) és gyakran hasonlítják össze a glükozaminnal és a kondroitin-szulfáttal. A kutatások azt igazolják, hogy az aktív hatóanyagok közötti kölcsönhatás csak a 100%-ban teljes nyersanyagok felhasználásával készült termékeknél következik be, kivonatok esetében nem. Ebben az esetben az aktív hatóanyagok többek között a flavonoidok, vitaminok, ásványi anyagok, lipidek. Semmilyen más bogyós gyümölcs nem tartalmaz több természetes C-vitamint a norvég növényvilágban, mint a csipkebogyó. A vizsgálati eredmények szerint a tartalma 40 mmol/100 g nedves tömeg, míg a kék áfonya esetén ez átlagosan körülbelül 8 mmol/100 g nedves tömeg.

Annak érdekében, hogy a tabletta fogyasztható legyen, különös tekintettel a gyermekekre, a Polarol cég hozzáadott egy természetes édesítőszert (xilit), ami nyírfából származik, izomaltózt, almasavat és egy kis mennyiségű magnézium-sztearátot (annak érdekében, hogy megakadályozzák a tabletta szétesését).

A termékkel kapcsolatos sok éves tapasztalat alapján sok hasznos információ gyűlt össze a felhasználóktól. Egy átlagos influenza vagy megfázás először vírus fertőzéssel kezdődik, mely átalakul bakteriális fertőzéssé. A rágótabletták használatának is ezt a folyamatot kell követnie minden alkalommal.

Amikor úgy érzi, hogy fáj a torka, enyhe mandulagyulladása van és folyik az orra, 3-4 tablettát egyszerre össze kell rágni és lenyelni.

30 perc után az orrfolyás enyhül, elmúlik.

3-4 óra elteltével újra elkezdődhet, ekkor a kezelést megismételjük, 3-4 tablettát összerágunk és lenyelünk.

10-ből 7 alkalommal, a helyzet már az első nap normalizálódik, a következő napon pedig elmúlnak a tünetek.

A termék kiválóan alkalmas a gyermekek számára, mivel az íze kellemes és a tablettát könnyű megrágni. 2 éves kornál fiatalabb gyermekeknek egyszerre csak fél tablettát javasolt adni, hogy elkerüljük a fulladás veszélyét. Mindig tájékoztassuk a felhasználókat, hogy rágják szét a tablettát! Az aktív összetevők azonnal elkezdik kifejteni hatásukat, ahogy felszabadulnak a szájban.

A termék bárhol könnyen használható, mivel nincs szükség vízre a lenyeléséhez. Mindaddig, amíg a doboz zárva van, nem hatol be nedvesség a tablettákba. Szabadban tárolva, magas páratartalom esetén a tabletták felszívják a vizet, mivel a csipkebogyó és áfonya por nagyon magas nedvszívó képességgel rendelkezik a fagyasztva szárítás technikájának köszönhetően.

Minden doboz 100 db tablettát tartalmaz, melyet szobahőmérsékleten kell tárolni.